Edició de 2004JOAQUIM MARIA PUYAL, DEPARTAMENT DE NOUS FORMATS DE TV3, ASSOCIACIÓ SOFTCATALÀ I RURALNET

El 15 de novembre de 2004 va tenir lloc el lliurament dels Premis Nacionals de Radiodifusió, Televisió, Internet i Telecomunicacions de la Generalitat de Catalunya, en un acte celebrat al Palau de la Generalitat i presidit pel Molt Hble. Sr. Ernest Benach i Pascual, President del Parlament de Catalunya; l'Hble. Sr. Josep Bargalló, Conseller en Cap; l'Hble. Sr. Carles Solà, Conseller d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació; el Sr. Enric Marín i Otto, secretari de Comunicació i el sr. Santiago Ramentol i Massana, director General de Mitjans i Serveis de Difusió Audiovisuals. El jurat, reunit el dia 14 d'octubre de 2004, va atorgar els premis següents:
Taula de presidència dels Premis Nacionals 2004

Vista de l'Auditori del Palau de la Generalitat amb la taula Presidencial al fons

Premi Nacional de Radiodifusió 2004
Joaquim Maria Puyal i l'equip del programa Futbol a Catalunya Ràdio

 

Per fer del català la llengua vehicular de molts dels oïdors dels programes esportius del país, sigui quin sigui el seu origen cultural i lingüístic.

Paraules d'agraïment del Sr. Joaquim Maria Puyal

Des de l'any 1985, i amb més de 1.500 programes emessos, Joaquim Maria Puyal, Ricard Torquemada i Rut Vilar fan les retransmissions dels partits del Barça a Futbol a Catalunya Ràdio amb el suport de Josep Maria Batllori al centre de dades, de Sergi Cutillas i Carles Domènech a la sala d'imatges i Xavier Graset encarregat de tot el que té a veure amb el servei a l’oient. Cal fer esment que el programa Futbol a Catalunya Ràdio té el seu antecedent en les transmissions de futbol en català de Ràdio Barcelona.

 

 

  

 

Premi Nacional de Televisió 2004
Nous formats de TV3Pel seu caràcter innovador i les seves aportacions en la consecució de programes televisius d'interès social i cultural.

Paraules d'agraïment del Sr. Miquel Garcia, Responsable de Documentals i Nous formats de TV3.

El Departament de Nous formats de TV3 - Televisió de Catalunya - presenta, periòdicament, continguts audiovisuals que dignifiquen la televisió i donen sentit a la seva vocació de servei públic, sense renunciar a audiències significatives ni a la vessant lúdica i d'entreteniment de la programació televisiva.Premi Nacional d'Internet 2004

Associació Softcatalà

 
Pel seu compromís amb la llengua catalana, en l'àmbit de la informàtica, les noves tecnologies i Internet.

Paraules d'agraïement del Sr. Òscar del Pozo, Softcatalà.

Softcatalà, Ús una organització sense finalitat de lucre, l'objectiu bàsic del qual és fomentar l'ús del català a la informàtica, Internet i les noves tecnologies. Aquest col.lectiu que defensa el programari lliure, aglutina dos elements bàsics per a la vertebració del país: la defensa de la llengua i la seva normalització en el marc de la Societat de la Informació.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

  


Premi Nacional de Telecomunicacions 2004
Ruralnet
   


Per la seva voluntat de fer front a la fractura digital que podria significar una implantació exclusivament economicista de les Tecnologies de la Informació a Catalunya.

Paraules d'agraïment del Sr. Joan Peralada, President del Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça

Ruralnet és una iniciativa del Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça l'objectiu del qual és facilitar a les poblacions rurals - sovint molt disperses - de les comarques de muntanya, prestacions competitives en l'àmbit de les telecomunicacions. Aquesta iniciativa pot servir d'estímul per a actuacions similars en d'altres comarques.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Menció Honorífica

Enguany el jurat també ha concedit una Menció Honorífica, única, col.lectiva i sense dotació econòmica, als creadors i impulsors de Ràdio Arenys, Televisió de Cardedeu, Berca TV, del País Valencià, i Somradio de les Illes Balears, per la seva condició de pioners de la comunicació local en els seus àmbits respectius de transició. En un moment de transició tecnològica que és, alhora, motiu de grans esperances i d'importants reptes per a la comunicaicó de proximitat i per a la llengua catalana, és de justícia reconèixer públicament la feina feta, sovint en condicions difícils, per a uns col.lectius que han treballat molt generosament pel pluralisme i per la cultura del país.

 
Menció Honorífica a Ràdio Arenys  Paraules d'agraïment del Sr. Antoni Esteve, Sr. Antoni Barrachina i el Sr. Antoni Cintes, impulsors de Ràdio Arenys.


Menció Honorífica a TV Berca (País Valencià)  Paraules d'agraïment del Sr. Emili Gregori, Alcalde d'Algemesí.

   
Menció Honorífica a TV Cardedeu  Paraules d'agraïment del Sr. Jaume Rodri i del Sr. Joan Grífols, TV Cardedeu.

   
Menció Honorífica a Somradio  Paraules d'agraïment de la Sra. Margalida Ripoll, Somradio.

 
   

 
Text Legal